Artikelen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in C:\Inetpub\vhosts\rbij.nl\httpdocs\site\templates\rbij_2017\library\Designer\Content\SingleArticle.php on line 198

Onderwatersport

Duiken - onderwatersport

Naast zwemmend- en varend redden kan je bij de RBIJ ook duiken. Ons duikteam is lid van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en we hebben vijf gecertificeerde instructeurs.

We duiken omdat we het leuk en gezellig vinden en we leiden op omdat we graag onze passie voor het duiken delen met anderen.

We zijn niet commercieel en we verhuren geen apparatuur en duikpakken maar we lenen wel duikspullen uit tijdens het begin van je opleiding in het zwembad. Dan kan je bepalen of duiken de hobby is voor jou en of je wilt investeren in eigen (tweedehands) apparatuur en duikpak. Uiteraard kunnen we je adviseren bij de aanschaf.

De contributie bedraagt voor 2015 slechts € 162 per jaar en daar zit in: gebruik zwembad op de donderdagavond 21:30 – 22:30 uur, gebruik van de recreatieplas Everstein om te duiken en alle reguliere 1,2 en 3 sters opleidingen, uitgezonderd het benodigde NOB boek en brevetkaart.

Naast duiken in Nederland en opleiden organiseren we regelmatig duikreizen naar warmere oorden en helder water en vervolgens delen we de ervaringen en foto’s.

Tevens doen we mee aan bewakingen zoals de Sinterklaasintocht en de polsstokspring-nieuwjaarsplons, we leren kinderen uit een wak weer op het ijs klimmen met ons speciale plateau en geven de jaarlijkse snorkelcursus i.s.m. de KPIJ.

Instromen/toelating
Iedereen die gezond is van lijf en leden en 16 jaar of ouder is als we het buitenwater ingaan is welkom.

Ben je al in het bezit van een duikbrevet dan kan je ingeschaald worden en meeduiken of als je langere tijd niet gedoken hebt bij ons een losse opfriscursus volgen.

Proefduik maken
Wil je een keer meezwemmen, duiken of vragen stellen? Kom gerust een keer langs in zwembad de Hooghe Waerd in IJsselstein of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te maken of je vragen te beantwoorden.
Iedere donderdagavond kun je bij ons terecht vanaf 21:30 t/m 22:30 uur in het zwembad de Hooghe Waerd. Een proefduik met instructeur en apparatuur van ons kost € 15.

Actuele zaken op Facebook
Volg ons op Facebook en zie de meest recente activiteiten van ons duikteam.