Varend redden en bewakingen

Het reddingswerk vanaf reddingsboten kan ook bij de RBIJ worden geleerd. De RBIJ is in het bezit van een aantal reddingsboten compleet met motoren, verbindingsapparatuur, etc.

Door een aantal 'varend redden' instructeurs worden de opleidingen gegeven voor de diploma's, te weten: Junior Lifeguard, Lifeguard en Senior Lifeguard. Het examen voor het brevet of diploma varend redden wordt landelijk afgenomen door de koepelorganisatie Reddingsbrigades Nederland, voorheen KNBRD.

Jaarlijks wordt er assistentie verleend aan verschillende watersportevenementen in de regio, zoals de Varsity, diverse festivals, zwemwedstrijden en Sinterklaasbewakingen enz. De opleiding is dus van groot belang voor de varend redder om zijn taak tijdens beveiligingen en calamiteiten goed te kunnen uitoefenen.

Bij het beveiligen van evenementen wordt zeer nauw samen gewerkt met andere Reddingsbrigades uit de regio. Heb je nog vragen? Dan kan je verdere informatie krijgen op de verenigingsavond van de RBIJ of stuur een email naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.