Snorkelen

Naast reddingszwemmen kun je bij de RBIJ ook snorkelen. Snorkelen kun je aanvullend op Zwemmend Redden doen, maar je kunt je ook alleen opgeven voor het snorkelen. Snorkelen is een manier van het beleven van de onderwaterwereld, waarbij zwemmen essentieel is. Maar bovenal is snorkelen hartstikke leuk om op vakantie met mooi helder water te doen.

Daarnaast is snorkelen een goede voorbereiding op het duiken met perslucht. Omdat je met duiken pas kan beginnen vanaf je 16e jaar bieden wij een leuke, afwisselende en erkende snorkellijn aan. Het eerste snorkeldiploma kan je halen op 11-jarige leeftijd, vanaf dan kan je doorgaan met snorkelen totdat je oud genoeg bent om met perslucht duiken te beginnen. In totaal bieden wij je 3 erkende diploma’s aan van het NOB, daarbij hebben we ook nog 5 certificaten te behalen. Hoe de diplomalijn er precies uitziet kan je hieronder lezen bij “diploma’s”.

Wil je weten of je snorkeluitrusting voldoet om te kunnen snorkelen bij de RBIJ, kijk hier bij de materiaaleisen

Diploma’s

De lessen zijn iedere donderdag (met uitzondering van de kerst- en zomervakantie). De lesavonden zijn voor de zwemmend redders en het snorkelen. De avond is verdeeld in 40-minuten lessen.
 

Diploma Leeftijd
Te behalen diploma’s:
NRZ snorkelen 1
NRZ snorkelen 2
NRZ snorkelen 3
NOB snorkeldiploma A
NOB snorkeldiploma B
NOB snorkeldiploma C

8 jaar
9 jaar
10 jaar
11 jaar
13 jaar
15 jaar
Te behalen certificaten:
Tussencertificaat NOB A
Tussencertificaat NOB B
Snorkelen Brons
Snorkelen Zilver
Snorkelen Goud

12 jaar
14 jaar
-
-
-
erkend


Proefzwemmen/Vragen

Wil je een keer meezwemmen of vragen stellen? Dit is mogelijk. Kom gerust een keer langs of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te maken of je vragen te beantwoorden. Iedere donderdagavond kun je bij ons terecht vanaf 18:30 t/m 21:00 uur in het zwembad de Hooghe Waerd in IJsselstein.

Het bezit van een eigen basisuitrusting zoals: duikbril, snorkel en zwemvliezen is gewenst.