Onderwatersport

Eindexamen duikteam - specialty Redden

Proefduik 29 oktoberIJsselstein - Vandaag zijn er negen duikers (zowel 1* als 2*) druk in de weer geweest om hun eindoefening voor de module Redden (veplicht voor de 3*) met goed gevolg te doorlopen. Daarnaast is dit de eerste stap die de RBIJ zet in de uitvoering van het concept Reddingsbrigade Duiker.

Drie groepjes van 3 duikers & een slachtoffer werden beoordeeld door enkele van onze instructeurs. Daarnaast waren er ook nog diverse “lastige toeschouwers” en moesten “112 meldingen” via de portofoon verlopen. Een filmpje hiervan is te vinden op Youtube

Zeelandweekend 2011

os_67x68IJsselstein - Het Zeelandweekend 2011 is alweer achter de rug en we hebben genoten. Vrijdagnacht aankomst op camping Langeraad in Kerkewerve, zaterdagochtend eerste getijdenwaterduik bij de Zoetersbout (weinig getij) en daarna een getijdenduik bij de Zeelandbrug (sepia's) waar we werkelijk de kracht van het getij hebben leren kennen. Zaterdagavond een club BBQ tot in de vroege uurtjes en zondagochtend een enerverende duik bij de Lange Muur (Den Osse) Dit smaakt naar meer!!

Voor de foto's zie ons fotoalbum

KPIJ-cursus 2011

os_67x68IJsselstein - Allemaal geslaagd. De KPIJ-cursus snorkelen is afgesloten met een introductieduik in het zwembad. Alle 11 deelnemers zijn geslaagd en hebben het certificaat ontvangen uit handen van Pieter Brand. Alle duikers bedankt voor het meewerken aan een duikfeest, met name Pieter, Hans en Donald die de opleiding verzorgen. Voor de derde keer heeft het duikteam RBIJ in samenwerking met het Kursusprojekt IJsselstein (KPIJ) een introductiecursus duiken verzorgd. De introductiecursus duiken is voor jong en oud en leert je een veilige manier omgaan met het snorkelen en duiken met perslucht.

Voor de foto's zie ons fotoalbum

Introductiecursus duiken in zwembad

os_67x68IJsselstein - Het IJsselsteinse duikteam RBIJ biedt geïnteresseerden in april/mei de mogelijkheid te leren snorkelen en een proefduik te maken. Speciaal voor diegene die naar snorkelgebieden op vakantie gaat, zo geniet u nog meer van uw vakantie! In 6 lessen leer je de basis snorkeltechniek en omgaan met een duikuitrusting. Dit gebeurt in het wekelijkse clubuur in zwembad De Hooghe Waerd tussen 21.30 en 22.30 uur. De kosten bedragen € 55.00 per persoon.

os_cursus