Welkom

De Reddingsbrigade IJsselstein (RBIJ) is een actieve vereniging in het bruisende hart van de provincie Utrecht en heeft ten doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, het bevorderen van de zwemkunst en het beoefenen van de onderwatersport. Wij doen dat door het geven van opleidingen in het zwembad, buitenwater en ons botenhuis in IJsselstein onder leiding van deskundige opgeleide instructeurs.

Daarnaast verlenen we veiligheidsondersteuning op en nabij het water bij diverse activiteiten in de Utrechtse regio en daarbuiten en worden we ingezet bij calamiteiten, hoogwater- en watersnoodrampen. De RBIJ bestaat uit zo’n 200 leden en is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (KNRBD), de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB) en het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ | NRZ). De activiteiten van de RBIJ draaien geheel op vrijwilligers.


Clubkas campagne

Ook dit jaar doet de RBIJ weer mee aan de UW Rabobank Clubkas Campagne. Bent u lid van de Rabobank en draagt u de RBIJ een warm hart toe, stem dan op ons van 25 september t/m 16 oktober as. Ons doel is Nieuw opleidingsmateriaal voor Zwemmend Redden. De opleidingen en examens voor Zwemmend Redden zijn gewijzigd. Dat betekent dat we nieuw opleidingsmateriaal moeten aanschaffen. Met de opbrengst van deze campagne kunnen we dat doen. Daarmee kunnen de opleidingskosten voor de leden beperkt blijven.

Nieuws

Donatie Roest Crollius Fonds
08 juni 2017 19:21 - Bestuur RBIJDonatie Roest Crollius Fonds

De RBIJ werd op 13 augustus 2016 blij verrast door een donatie vanuit het Roest Crollius Fonds (RCF). Het RCF bestaat in 2016 10 jaar en voor dit jubileum heeft het fonds inwoners van IJsselstein [ ... ]

Zwemdiploma C halen?
06 nov 2016 08:19 - Bestuur RBIJZwemdiploma C halen?

Zwemdiploma C halen? Bij Reddingsbrigade IJsselstein kun je het Zwem-ABC compleet maken.
We hebben professionele en enthousiaste instructeurs die kinderen helpen bij het verbeteren van hun zwemslagen. [ ... ]

Kleding voor leden
15 mei 2016 11:00 - Bestuur RBIJKleding voor leden

Na het eerdere succes van de RBIJ hooded sweaters, polo-shirts en T-shirts, willen we jullie weer de gelegenheid bieden om deze RBIJ kleding aan te schaffen.