Welkom

De Reddingsbrigade IJsselstein (RBIJ) is een actieve vereniging in het bruisende hart van de provincie Utrecht en heeft ten doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, het bevorderen van de zwemkunst en het beoefenen van de onderwatersport. Wij doen dat door het geven van opleidingen in het zwembad, buitenwater en ons botenhuis in IJsselstein onder leiding van deskundige opgeleide instructeurs.

Daarnaast verlenen we veiligheidsondersteuning op en nabij het water bij diverse activiteiten in de Utrechtse regio en daarbuiten en worden we ingezet bij calamiteiten, hoogwater- en watersnoodrampen. De RBIJ bestaat uit zo’n 200 leden en is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (KNRBD), de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB) en het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (NPZ | NRZ). De activiteiten van de RBIJ draaien geheel op vrijwilligers.

Nieuws

Zwemdiploma C halen?
06 nov 2016 08:19 - Bestuur RBIJZwemdiploma C halen?

Zwemdiploma C halen? Bij Reddingsbrigade IJsselstein kun je het Zwem-ABC compleet maken.
We hebben professionele en enthousiaste instructeurs die kinderen helpen bij het verbeteren van hun zwemslagen. [ ... ]

Kleding voor leden
15 mei 2016 11:00 - Bestuur RBIJKleding voor leden

Na het eerdere succes van de RBIJ hooded sweaters, polo-shirts en T-shirts, willen we jullie weer de gelegenheid bieden om deze RBIJ kleding aan te schaffen.

Marifonie-opleiding
14 mei 2016 22:00 - Bestuur RBIJMarifonie-opleiding

Net als afgelopen seizoen, bieden we weer de opleiding aan voor het ‘Basiscertificaat Marifonie’.